Gemeente Almelo – Dagelijks Beheer


Gezondheidsstraatje/ QuickScan: (20 minuten)
Kort gezondheidsonderzoek in uitvoer door een vitaliteitscoach. Middels een snelle check krijg je een helder en duidelijk inzicht in je cholesterol-, glucose- en bloeddrukwaarden. Tevens word je lichaamssamenstelling gemeten en ontvang je tips en tricks om je leefstijl een positieve boost te geven. 

Reserveer nu


Stoelmassage: (20 minuten)
Stoelmassage is een massage die uitgevoerd wordt op een speciale stoel. Een stoelmassage is een kortdurende massage die gewoonlijk 15 tot 20 minuten duurt. Een stoelmassage is gericht op houding- en werk gerelateerde klachten. De massage concentreert zich op de rug, nek, schouders, armen en bekken. Stoelmassage wordt gegeven door de kleding heen en vereist geen massageolie. Hierdoor wordt de drempel om mee te doen verlaagd.

Reserveer nu


Stadswandeling: (120 minuten)
De stadswandelingen in Almelo worden decennia lang georganiseerd onder begeleiding van ervaren stadsgidsen van het Wevershuisje. De wandelingen beginnen en eindigen bij het Wevershuisje aan de Kerkengang 5 te Almelo in het oude centrum van Almelo. De wandelingen leiden langs en door het historische centrum van Almelo rondom de Grote Kerk, Huize Almelo en zullen u verrassen.
Midden in het hart van Almelo, bij de Grote Kerk, vindt u een uit het begin van 1600 stammende stadsboerderij. Een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen. In het Wevershuisje is er een permanente expositie van “VAN VLAS TOT LINNEN’, met o.a. een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen.

Reserveer nu


Beleefwandeling: (120 minuten)
Wat is een beleefwandeling? Tijdens de beleefwandeling wordt onderweg letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij historische plekjes waar iets verteld wordt door bewoners of mensen die er werken. Het gaat hierbij dus niet alleen om het wandelen, maar ook om boeiende anekdotes over Almelo.
Henk Passies: “Ik ken Almelo goed, maar ontdek nog steeds nieuwe paadjes. Almelo heeft echte pareltjes die nog maar weinig mensen kennen. In Almelo is veel moois te zien en te beleven.”
De beleefwandeling kent een route van 10 kilometer. Het begin- en eindpunt van de wandeling is Erve Pezie, Bellinkhofdwarsweg 3 te Almelo.

Reserveer nu


Workshop ‘Slaap is je superpower’(60 minuten)
Slaap is je superpower: De invloed van slaap op gezondheid, vitaliteit en productiviteit. De kwaliteit van slaap verslechtert als iemand problemen heeft bij niet goed inslapen, doorslapen of te vroeg
wakker worden. Vermoeidheid, niet fit opstaan, fysieke klachten en concentratieverlies zijn veel gehoorde signalen.

Reserveer nu


Teamuitje (12:00 – 20:00)
Geef je hierbij op voor een inspirerend bezoek aan Emsflower in Emsburen op donderdag 12 oktober as. Je krijgt informatie over de verschillende soorten snijbloemen, groenten en vlinders. Daarnaast krijg je ook een tour over de productie, logistiek en bedrijfsvoering en energie van de grootste kwekerij van Europa.

Reserveer nu


Saladebar
Op woensdag 11 oktober is vanaf 12:00 de saladebar geopend in het restaurant aan de Turfkade.
Dit is op vrije inloop en het is daarom dus niet nodig om je hiervoor aan te melden.

Vrelax (09 t/m 13 oktober)
De hele week in het restaurant van het Stadhuis, VRelax!
VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde Virtual Reality app. Stap in een andere wereld en ervaar de rust. Met de app kunnen je zelf kiezen welke natuurlijke, virtuele omgeving je zou willen beleven, met interactieve oefeningen die extra ontspanning geven. VRelax is een van de nieuwste middelen binnen vitaliteitsvraagstukken. 
VRelax is speciaal ontwikkeld voor mensen met mentale en fysieke klachten. Het is niet alleen een ontspanningstool tegen stress, burnout, angst en somberheid, maar ook een afleidingstool voor pijn, lichamelijk ongemak en medisch technische handelingen. Wetenschap toont aan dat mensen binnen tien minuten 40% minder stress ervaren en er de rest van de dag weer tegenaan kunnen. 
VRelax is op vrije inloop en het is daarom dus niet nodig om je hiervoor aan te melden.