Een gezonder bedrijfsrestaurant én tevreden medewerkers

Steeds meer bedrijven passen het aanbod in hun bedrijfsrestaurant aan als onderdeel van hun vitaliteitsbeleid. Dat dit van invloed is op het welzijn van de medewerkers, daar bestaat weinig twijfel over. Toch wordt dit vaak ervaren als een heikel punt. Want hoe wordt erop gereageerd en houd je je medewerkers wel tevreden met deze verandering?

Wij hebben ervaren dat een gezonder aanbod in het bedrijfsrestaurant en tevreden medewerkers prima samengaan, mits er gehandeld wordt volgens een goed doordacht plan van aanpak. Belangrijke punten om rekening mee te houden zijn in onze ogen:

  • Gezonder bedrijfsrestaurant als onderdeel van een totaalaanpak

Ga niet alleen het aanbod in het restaurant veranderen, zorg ook voor informatieoverdracht. Informeer medewerkers over gezonde voeding, zodat ze inzien waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en wat dit betekent voor hun eigen gezondheid en fitheid. 

  • Laat medewerkers meedenken

Verklein de kans op weerstand, door medewerkers uit verschillende lagen van de organisatie te laten meedenken over de veranderingen. Dit vergroot het gevoel van betrokkenheid en tevredenheid.  

  • Betuttelen versus aantrekkelijk maken

Aanpassingen in het restaurant kunnen als betutteld overkomen, zeker wanneer ze vrij rigoureus zijn. Houd medewerkers tevreden door keuzeopties te behouden, maar de gezonde keuzes aantrekkelijk te maken. Dit kan op verschillende manieren, wij vertellen je graag hoe!

Benieuwd naar onze advisering over een gezonder bedrijfsrestaurant én tevreden medewerkers? Neem gerust contact met ons op!

Inspiratie overzicht