Goed werkgeverschap: investeer in gezondheid en vitaliteit!

Dat investeren in de gezondheid en vitaliteit zich terugbetaalt, is nog niet bij iedereen even duidelijk. Toch zien we voorbeelden genoeg om ons heen. Zoals Sanne Wevers. Zij laat ons zien dat vitaliteit -zowel fysiek als mentaal, in combinatie met het optimaal inzetten van je talent, kan leiden tot een topprestatie!

Zonder de gebruikelijke open deuren te benoemen zoals productiever en gemotiveerder personeel wil ik een aantal heldere praktijk voorbeelden geven hoe de dienstverlening van Salutis een positief effect heeft op de gezondheid en vitaliteit van medewerkers in een organisatie.

De meeste klanten van ons hebben plusminus 80 tot 250 medewerkers. De reden dat ze bij ons komen is niet het verzuimpercentage. De hoofdreden is het feit dat ze bewust zijn van een ouder wordend personeelsbestand en de verhoogde pensioensgerechtigde leeftijd. Uit cijfers blijkt dat oudere werknemers minder frequent verzuimen dan jonge werknemers maar als er uitval plaatsvindt, is dit vaak lang. Dat is een duur geintje. Traject hier, factuur van de bedrijfsarts of casemanager daar. Hier kan je veel winst behalen door pro-actief te zijn.

Enkele voorbeelden ter illustratie: wij voerden een health-check uit bij een klein productiebedrijf. Bij een chauffeur op een kleine bakwagen werd geconstateerd dat hij nog maar 40÷ zag. Naast dat dit gevaarlijk is, gaf hij aan vaak hoofdpijn te hebben. Nu draagt hij voor het eerst een bril en zijn de hoofdpijnklachten verdwenen.

Een ander iets dramatischer voorbeeld: verleden jaar werd tijdens een health-check een hartafwijking ontdekt op een ECG waarbij ook andere waarden zeer slecht waren. Dus direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. Wat blijkt, recent een klein infarct doorgemaakt en aan het opbouwen naar een tweede. Het bedankkaartje van zijn vrouw hebben wij nog steeds.

Ik kan ondertussen wel een boek vol schrijven met voorbeelden maar hierbij de laatste: een dame met reumatische klachten, welke hierdoor frequent verzuimde, kwam voor een preventief traject bij ons. Met onze begeleiding heeft ze in 6 weken geleerd hoe ze beter voor haar lichaam kan zorgen en hebben wij haar aan het sporten gezet. Nu heeft ze weer vertouwen in haar eigen lichaam, kan ze beter omgaan met de fysieke arbeid van haar werk en het mooiste: ze gaf aan eindelijk weer met haar kleinkinderen te kunnen stoeien en spelen.

Nu nog even een fabel uit de wereld helpen en dan ben ik klaar. De bovenstaande diensten zijn niet onbetaalbaar. Een uitgebreide health-check of PMO (preventief medisch onderzoek) kost bij ons gemiddeld € 75,00 en een preventief traject van 6 weken € 150,00. Leg dat maar eens naast de kosten van reactief beleid (bedrijfsarts, 2e spoor, vervangingskosten etc.).

Graag een keer met mij sparren? Bel me gerust voor een vrijblijvend kopje koffie.

 

Inspiratie overzicht