Niemand verzuimt van de honger

Ziekteverzuim door te zware werknemers kost jaarlijks 600 miljoen euro. Daarvan komt het grootste gedeelte voor rekening van mensen die lijden aan ernstig overgewicht (ruim 400 miljoen). Dat blijkt uit cijfers die minister Ab Klink en het RIVM hebben gepubliceerd. Te zware mensen zijn vaker ziek en kosten hun werkgever meer aan verzuimde uren dan collega’s met een normaal gewicht. Reden genoeg om medewerkers de positieve voordelen van gezonde voeding te laten ervaren.

Om gezonder te leven hoeft niet drastisch het roer om. De kans is juist te groot dat het dan niet lukt, waardoor het zelfvertrouwen beschadigt. Juist met kleine verandering vergroot je de kans op blijvend succes, en het is een stuk eenvoudiger. Stapsgewijs gaan wij te werk en stellen wij geen onrealistische doelen. Bewustwording, beleven en fun staat centraal in onze aanpak. Uw medewerker wordt een stuk actiever, productiever en energieker van een verantwoordelijk voedingspatroon!

Dat veel mensen ongezond eten heeft verschillende oorzaken zoals: weinig kennis van verantwoorde voeding, misleiding door de voedselindustrie, etiketten niet begrijpen of door financiële problemen. Gelukkig zijn er door onze interventies voldoende mogelijkheden om deze oorzaken bespreekbaar te maken.

Hoe is dat dan mogelijk?
Door eigen ontwikkelde interventies en ondersteunende infosheets zijn wij in staat om het eetgedrag van de medewerkers te verbeteren dan wel aan te passen. Middels praktische handvatten en tips leren wij medewerkers om bewuster te worden van hun inname.  

Wist je dat voeding ook een grote rol speelt bij de ontwikkeling van hart- en vaatziekten? Ongezonde voeding verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed. Helaas voedt het schadelijke cholesterol zich met verzadigde vetten (zuivelproducten, kant- en klaar, fabrieksvoeding). Voeding gaat verder dan het tegengaan van overgewicht. Om de algemene gezondheid en productiviteit van de werknemers te waarborgen dan wel te verhogen, is gezonde voeding noodzakelijk.

In het kort: werknemers met voedingsproblematiek leren hun voedingspatroon simpel en helder stapsgewijs aan te passen. Niet verbannen maar verantwoordelijk vervangen is de sleutel tot succes.

Niemand verzuimt van de honger, maar velen verzuimen door verkeerd eten!

Inspiratie overzicht