Rookbeleid levert bedrijf geld op en een betere werksfeer

We gaan steeds meer richting een rookvrije samenleving. Na het horecaverbod, mag ook bij steeds meer sportverenigingen niet meer gerookt worden. Meer en meer bedrijven scherpen ook hun rookbeleid aan. Een goede zaak, want als werkgever ben je verantwoordelijk voor het creëren van een optimale werksituatie. Aangezien bijna een kwart van de Nederlandse bevolking rookt, is het rookbeleid een belangrijk item binnen het bedrijfsleven. Het stimuleren en ondersteunen bij stoppen met roken verbetert niet alleen de gezondheid van rokende medewerkers en hun collega’s, maar heeft ook een positieve invloed op de financiën van de organisatie en de werksfeer.

Rokende medewerkers zijn een kostenpost

  • 30 minuten roken per dag komt neer op 3 vakantieweken per jaar! (o.b.v. 1 fte)
  • Rokers verzuimen 1.4% tot 3.4% meer
  • Kosten door arbeidsongeschiktheid (denk aan COPD, kanker, hartinfarct als gevolg van roken)

Gemiddeld bespaart een bedrijf €4.500 per jaar per medewerker die stopt met roken!

Daarnaast heeft een goed rookbeleid ook invloed op de werksfeer. Collega’s van rokers kunnen zich bijvoorbeeld storen aan de extra pauzes en de rooklucht.

The Vital Company ondersteunt organisaties die hun personeel willen stimuleren en ondersteunen om te stoppen met roken. Dit doen wij in samenwerking met SineFuma; een specialist in stoppen met roken. Door hen zijn we opgeleid om de groepstraining “Rookvrij! Ook jij?” aan te bieden. Een bewezen effectieve methode met een hoog slagingspercentage: 82% is na afloop rookvrij! De training wordt veelal vergoed vanuit de basisverzekering, wat het financieel erg aantrekkelijk maakt.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

 

 

 

 

 

Inspiratie overzicht