Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan het gezondheidsonderzoek van Liberein, ofwel health check.

Wat heb ik als medewerker aan een health check?
De health check brengt jouw gezondheid en vitaliteit in kaart. Je ontvangt direct na afloop een persoonlijk rapport met resultaten en adviezen. Daarnaast ontvang je digitaal een rapportage en handvatten waarmee je kan werken aan je eigen vitaliteit.
Liberein ontvangt geen individuele gegevens, deze gegevens ontvang jij alleen zelf.

Is mijn deelname verplicht?
Deelnemen aan de health check is vrijwillig en dus niet verplicht. Liberein wil als werkgever iedere medewerker stimuleren en faciliteren om optimaal inzetbaar te zijn en te blijven. Vanuit deze verantwoordelijkheid bieden we je een health check aan.

Welke onderzoeken worden binnen de health check uitgevoerd?
De health-check is een verzameling van onderzoeken en methoden die worden gebruikt om de gezondheid en vitaliteit van jou als medewerker te bewaken en te bevorderen. De onderzoeken worden uitgevoerd door vitaliteitsadviseurs die werken volgens dezelfde NHG-standaarden en richtlijnen als bedrijfsartsen. Het onderzoek bestaat uit onderstaande onderzoeken/methoden: (onderdelen met een * zijn functie afhankelijk)

 • Digitale vragenlijstmodule: vragen over je leefstijl (denk aan bewegen, slaap, voeding), medische achtergrond, psychosociale arbeidsbelasting en fysiek werkvermogen
 • Uitgebreid bloedonderzoek d.m.v. een vingerprik (HDL/ LDL, Totaal Cholesterol, Triglyceriden, HB en Glucose)
 • Bloeddrukmeting
 • Handknijpkracht
 • Spirometrie: uitgebreid onderzoek naar de longfunctie en het bloedzuurstofgehalte
 • Lichaamssamenstelling: je neemt zonder schoenen en sokken plaats op de weegschaal. Tijdens de meting worden gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, lichaamsvocht en buikvetten gemeten
 • Hartrisico score (cardiovasculair risico)
 • Metabolische (echte) leeftijd
 • Visus en beeldschermonderzoek*
 • FMS (Functional movement screening)*
 • Voetscreening*
 • Persoonlijk adviesgesprek inclusief rapportage

Waar en hoe vindt de health check plaats?
De vitaliteitsadviseurs van The Vital Company komen naar ons toe op verschillende momenten in juni en juli, op onze verschillende locaties. Het onderzoek kun je zelf inplannen op een tijdstip naar keuze en duurt 60 minuten. We richten hiervoor ruimtes in die vanwege de privacy afgeschermd zijn. Voor het onderzoek hoef je alleen je schoenen, sokken of eventueel panty uit te doen. Het bloedonderzoek wordt gedaan middels een vingerprik. Kun je niet tegen bloed(prikken)? Geen probleem! Dan wordt dat niet gedaan. Je kunt dit aangeven tijdens de health check.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Enthousiast geworden? Wees er dan snel bij! Scan direct onderstaande QR-Code en maak jouw afspraak voor de health check. Er is namelijk een beperkt aanbod.

Hoe scan je?
1. Open de app Camera
2. Richt de camera op de QR-code
3. De QR-code verschijnt op het scherm.
4. Er verschijnt een melding om de achterliggende site van de QR-code te openen.
5. Tik op de melding
6. Kies een gewenst tijdstip. Je ontvangt direct een afspraakbevestiging.