Livio

Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de persoonlijke gezondheidscheck van Livio, ofwel een PMO (Preventief Medisch Onderzoek).

Wat is een PMO?
Een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) bestaat uit een onderzoek naar jouw gezondheid en jouw activiteiten. Dit gebeurt via het invullen van een digitale vragenlijst, een medisch onderzoek en een (advies)gesprek met een gezondheidsdeskundige. Daarmee kunnen aandachtspunten in relatie tot het werk en de gezondheid in een vroeg stadium aan het licht komen. Een PMO wordt afgesloten met een persoonlijk adviesgesprek. Je ontvangt direct na afloop een persoonlijk rapport met resultaten en adviezen. Daarnaast ontvang je ook een online rapportage en handvatten waarmee je laagdrempelig kan werken aan je eigen vitaliteit en inzetbaarheid. Livio ontvangt nooit en te nimmer individuele gegevens.

Is mijn deelname verplicht?
Deelnemen aan een PMO is vrijwillig. Uiteraard wordt deelname aan een PMO door Livio wel geadviseerd. Omdat het jou stimuleert om vitaler te leven en inzichten geeft in je gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s. De gezondheidscheck mag plaatsvinden onder werktijd en wanneer dat niet mogelijk is, mag je hier 1 uur voor declareren.

Welke onderzoeken worden binnen een PMO uitgevoerd?
Een PMO is een verzameling van onderzoeken en methoden die worden gebruikt om de gezondheid en vitaliteit van jou als medewerker te bewaken en te bevorderen. De onderzoeken worden uitgevoerd door vitaliteitsadviseurs die werken volgens dezelfde NHG-standaarden en richtlijnen als bedrijfsartsen. Het onderzoek bestaat uit onderstaande onderzoeken/methoden: (onderdelen met een * zijn functie afhankelijk)

 • Digitale vragenlijstmodule: vragen over je leefstijl (denk aan bewegen, slaap, voeding), medische achtergrond, psychosociale arbeidsbelasting en fysiek werkvermogen
 • Uitgebreid bloedonderzoek d.m.v. een vingerprik (HDL/ LDL, Totaal Cholesterol, Triglyceriden, HB en Glucose)
 • Bloeddrukmeting
 • Handknijpkracht
 • Spirometrie: uitgebreid onderzoek naar de longfunctie en het bloedzuurstofgehalte
 • Lichaamssamenstelling: je neemt zonder schoenen en sokken plaats op de weegschaal. Tijdens de meting worden gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, lichaamsvocht en buikvetten gemeten
 • Hartrisico score (cardiovasculair risico)
 • Metabolische (echte) leeftijd
 • Visus en beeldschermonderzoek*
 • FMS (Functional movement screening)*
 • Voetscreening*
 • Persoonlijk adviesgesprek inclusief rapportage

Wat wordt er gedaan met de uitkomsten van het onderzoek?
Vertrouwelijkheid speelt een belangrijke rol. Je moet je namelijk vrij voelen om deel te nemen en eventuele vragen naar alle eerlijkheid te beantwoorden. Daarom kunnen alleen de onderzoekers van The Vital Company de onderzoeksgegevens inzien. De verkregen persoonlijke gegevens vallen onder het medisch beroepsgeheim en AVG en komen niet in bezit van Livio. Wij ontvangen alleen een algemene bedrijfsrapportage. Die rapportage wordt gebruikt om de algemene gezondheid van medewerkers te verbeteren en om eventueel preventieve maatregelen te kunnen nemen.

Waar en hoe vindt de persoonlijke gezondheidscheck plaats?
De vitaliteitsadviseurs van The Vital Company zijn aanwezig op verschillende momenten vanaf 28 september a.s. op Livio locaties De Cromhoff in Enschede, Wiedenhof in Haaksbergen en De Meergaarden in Eibergen. Het onderzoek kun je zelf inplannen op een tijdstip naar keuze en duurt 60 minuten. We richten hiervoor ruimtes in die vanwege de privacy afgeschermd zijn. Voor het onderzoek hoef je alleen je schoenen, sokken of eventueel panty uit te doen. Het bloedonderzoek wordt gedaan middels een vingerprik. Kun je niet tegen bloed(prikken)? Geen probleem! Dan wordt dat niet gedaan. Je kunt dit aangeven tijdens de persoonlijke gezondheidscheck.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Enthousiast geworden? Wees er dan snel bij! Klik op ‘Reserveer nu’ en reserveer jouw plek voor de persoonlijke gezondheidscheck. Er is namelijk een beperkt aanbod.