Beste medewerker van ROC van Twente,

Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de Vitaliteitscan van ROC van Twente.

Wat heb ik als medewerker aan een vitaliteitscan?
De Vitaliteitscan brengt jouw gezondheid en vitaliteit in kaart. Jij ontvangt direct na afloop een persoonlijk rapport met de resultaten en adviezen. Daarnaast ontvang je digitaal een rapportage en handvatten waarmee jij kunt werken aan je eigen vitaliteit.
ROC van Twente ontvangt geen persoonlijke individuele gegevens, deze gegevens ontvang jij alleen.

Is mijn deelname verplicht?
Deelnemen aan de Vitaliteitscan is vrijwillig en dus niet verplicht. ROC van Twente wil als werkgever iedere medewerker stimuleren inzicht te krijgen in zijn/haar eigen vitaliteit. Vanuit deze verantwoordelijkheid biedt ROC van Twente jou een Vitaliteitscan aan.

Welke onderzoeken worden binnen de Vitaliteitscan uitgevoerd?
De Vitaliteitscan is een verzameling van onderzoeken en methoden die worden gebruikt om de gezondheid en vitaliteit van jou als medewerker in beeld te brengen. Je krijgt inzicht in je eigen mentale en fysieke fitheid en handvatten waarmee je je eigen vitaliteit kunt verbeteren of waarborgen. De onderzoeken worden uitgevoerd door vitaliteitsadviseurs die werken volgens dezelfde NHG-standaarden en richtlijnen als bedrijfsartsen. Het onderzoek bestaat uit onderstaande onderzoeken/methoden: (onderdelen met een * zijn te kiezen als toevoeging met een maximum van twee toevoegingen)

 • Digitale vragenlijstmodule: vragen over je leefstijl (denk aan bewegen, slaap, voeding), medische achtergrond, psychosociale arbeidsbelasting en fysiek werkvermogen
 • Uitgebreid bloedonderzoek d.m.v. een vingerprik (HDL/ LDL, Totaal Cholesterol, Triglyceriden, HB en Glucose)
 • Hemoglobine
 • Bloeddrukmeting
 • Handknijpkracht
 • Spirometrie: uitgebreid onderzoek naar de longfunctie en het bloedzuurstofgehalte
 • Lichaamssamenstelling: je neemt zonder schoenen en sokken plaats op de weegschaal. Tijdens de meting worden gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, lichaamsvocht en buikvetten gemeten
 • Hartrisico score (cardiovasculair risico)
 • Metabolische (echte) leeftijd
 • Visus en beeldschermonderzoek*
 • Audiometrie (Gehooronderzoek)*
 • HRV (Hartvariatietest – Stresslevel & ademhaling)*
 • Basis conditietest*
 • Persoonlijk adviesgesprek inclusief rapportage

Wat raden we aan?
The Vital Company bied vier aanvullende onderzoeken aan. Jij kiest zelf jouw aanvulling. The Vital Company adviseert het volgende:
Werk jij bijvoorbeeld in een gehorige omgeving? Dan is een gehooronderzoek aan te raden.
Werk jij bijvoorbeeld veel met je computer/laptop? Dan is een visus- en beeldschermonderzoek aan te raden.
Ervaar jij bijvoorbeeld stress voor, tijdens of na je werkdag? Dan is een HRV onderzoek aan te raden.
Ben jij snel buiten adem of gewoon benieuwd naar je huidige basisconditie? Kies dan de conditietest.

Uitvoering en locaties Vitaliteitscans.
De vitaliteitsadviseurs van The Vital Company komen naar verschillende locaties van ROC van Twente toe in week 44, 45 en 46. Jij kunt zelfstandig de Vitaliteitscan inplannen op een tijdstip naar keuze en duurt 60 minuten.
De ruimtes binnen ROC van Twente zijn afgeschermd vanwege privacy. Voor de Vitaliteitscan moet jij alleen jouw schoenen, sokken of eventueel panty uit te doen. Het bloedonderzoek wordt uitgevoerd middels een vingerprik. Kun jij niet tegen bloed(prikken)? Geen probleem! Dan wordt de vingerprik niet uitgevoerd. Jij kunt dit aangeven tijdens de vitaliteitsscan.

Hoe kan ik mij aanmelden en wat kan ik verwachten?
Enthousiast geworden? Klik dan snel op ‘Plan hier je afspraak’ en claim jouw plek voor de Vitaliteitscan! Er is namelijk een beperkt aanbod.
Bij het maken van de afspraak voor de fysieke health check wordt gevraagd om je voornaam, achternaam, emailadres en eventuele gewenste toevoegingen in te vullen. Vervolgens kom jij via de button ‘start vragenlijst’ in de planningsmodule en kun jij jouw health check plannen op de gewenste locatie en het gewenste tijdstip. Na het plannen van de health check, start direct de online vragenlijst van de Vitaliteitscan.