Sport 050


Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) ofwel health-check.

Wat heb ik als medewerker aan een health-check?
De health-check brengt jouw gezondheid en vitaliteit in kaart. De gezondheidscheck wordt afgesloten met een persoonlijk adviesgesprek en je kunt eventueel doorverwezen worden naar je huisarts. Je ontvangt direct na afloop een persoonlijk rapport met resultaten en adviezen. Daarnaast ontvang je digitaal een rapportage en handvatten waarmee je kan werken aan je eigen vitaliteit.
Sport 050 ontvangt geen individuele gegevens, deze gegevens ontvang jij alleen zelf.

Is mijn deelname verplicht?
Deelnemen aan de health-check is vrijwillig en dus niet verplicht. Sport 050 wil als werkgever iedere medewerker stimuleren en faciliteren om optimaal inzetbaar te zijn en te blijven. Vanuit deze verantwoordelijkheid bieden we je health-check aan.

Welke onderzoeken worden binnen de health-check uitgevoerd?
De health-check is een verzameling van onderzoeken en methoden die worden gebruikt om de gezondheid en vitaliteit van jou als medewerker te bewaken en te bevorderen. De onderzoeken worden uitgevoerd door vitaliteitsadviseurs die werken volgens dezelfde NHG-standaarden en richtlijnen als bedrijfsartsen. Het onderzoek bestaat uit onderstaande onderzoeken/methoden:

  • Digitale vragenlijstmodule: vragen over je leefstijl (denk aan bewegen, slaap, voeding), en medische achtergrond
  • Uitgebreid bloedonderzoek d.m.v. een vingerprik (HDL/ LDL, Totaal Cholesterol, Triglyceride en Glucose)
  • Bloeddrukmeting
  • Handknijpkracht: je knijpt zo hard mogelijk om de maximale krachtsinspanning te meten
  • Spirometrie: uitgebreid onderzoek naar de longfunctie en het bloedzuurstofgehalte
  • Lichaamssamenstelling: je neemt zonder schoenen en sokken plaats op de weegschaal. Tijdens de meting worden gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, lichaamsvocht en buikvetten gemeten
  • Hartrisico score (cardiovasculair risico)
  • Metabolische (echte) leeftijd
  • Persoonlijk adviesgesprek inclusief rapportage

Waar en hoe vindt de health-check plaats?
De vitaliteitsadviseurs van The Vital Company komen naar jullie toe in week 13, op het Kardingerplein 1 in Groningen. Het onderzoek kun je zelf inplannen op een dag en tijdstip naar keuze en duurt 40 minuten. We richten hiervoor ruimtes in die vanwege de privacy afgeschermd zijn. Voor het onderzoek hoef je alleen je schoenen en sokken uit te doen. Kun je niet tegen bloedprikken? Geen probleem! Dan wordt dat niet gedaan. Je kunt dit aangeven tijdens de health-check.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Binnenkort ontvang je een email van The Vital Company. Hierin staat de uitnodiging waarmee jij kan aanmelden voor de health-check. Wil je wel deelnemen maar kan je niet op één van de beschikbare momenten? Geef dit dan aan ons door. We gaan dan samen kijken naar een passend alternatief.