Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) ofwel gezondheidscheck bij WZU Veluwe.

Reserveer hier een afspraak met een vitaliteitsadviseur

Reserveer nu


Wat is een gezondheidscheck?
Een gezondheidscheck bestaat uit een onderzoek naar jouw gezondheid en vitaliteit en geeft je mogelijkheden voor het verbeteren hiervan als hier een reden voor is. Dit gebeurt door het invullen van een digitale vragenlijst over je leefstijl, werkdruk en -hoeveelheid, herstelbehoefte en medische achtergrond. Daarnaast is er een medisch onderzoek en een adviesgesprek met een vitaliteitsadviseur. Daarmee kunnen aandachtspunten met betrekking tot je gezondheid in een vroeg stadium aan het licht komen. De gezondheidscheck signaleert en maakt het mogelijk om te komen tot zinvolle acties voor het verbeteren van je vitaliteit.

Wat heb ik als medewerker aan een gezondheidscheck?
De gezondheidscheck brengt jouw gezondheid en vitaliteit in kaart. De gezondheidscheck wordt afgesloten met een persoonlijk adviesgesprek en je kunt eventueel doorverwezen worden naar je huisarts. Je ontvangt direct na afloop een persoonlijk rapport met resultaten en adviezen. Daarnaast ontvang je digitaal een rapportage en handvatten waarmee je kan werken aan je eigen vitaliteit. WZU Veluwe ontvangt geen individuele gegevens, deze gegevens ontvang jij alleen zelf.

Is mijn deelname verplicht?
Deelnemen aan de gezondheidscheck is vrijwillig en dus niet verplicht. WZU Veluwe wil als werkgever iedere medewerker stimuleren en faciliteren om optimaal inzetbaar te zijn en te blijven. Vanuit deze verantwoordelijkheid bieden we je gezondheidscheck aan.

Welke onderzoeken worden binnen de gezondheidscheck uitgevoerd?
Een gezondheidscheck is een verzameling van onderzoeken en methoden die worden gebruikt om de gezondheid en vitaliteit van jou als medewerker te bewaken en te bevorderen. De onderzoeken worden uitgevoerd door vitaliteitsadviseurs die werken volgens dezelfde NHG-standaarden en richtlijnen als bedrijfsartsen. Het onderzoek bestaat uit onderstaande onderzoeken/methoden:

  • Digitale vragenlijstmodule: vragen over je leefstijl (denk aan bewegen, slaap, voeding), werkdruk en werkhoeveelheid, herstelbehoefte en medische achtergrond
  • Uitgebreid bloedonderzoek d.m.v. een vingerprik (HDL/ LDL, Totaal Cholesterol, Triglyceride en Glucose)
  • Bloeddrukmeting
  • Handknijpkracht: je knijpt zo hard mogelijk om de maximale krachtsinspanning te meten
  • Spirometrie: uitgebreid onderzoek naar de longfunctie en het bloedzuurstofgehalte
  • Lichaamssamenstelling: je neemt zonder schoenen en sokken plaats op de weegschaal. Tijdens de meting worden gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, lichaamsvocht en buikvetten gemeten
  • Hartrisico score (cardiovasculair risico)
  • Metabolische (echte) leeftijd
  • Persoonlijk adviesgesprek inclusief rapportage

Waar en hoe vindt de gezondheidscheck plaats?
De vitaliteitsadviseurs van The Vital Company komen naar jullie toe. Op de locaties ’t Harde en Epe kun je in de periode van week 7 en 8 deelnemen. Het onderzoek kun je zelf inplannen op een dag en tijdstip naar keuze (buiten werktijd/rooster) en duurt 40 minuten. We richten hiervoor ruimtes in die vanwege de privacy afgeschermd zijn. Voor het onderzoek hoef je alleen je schoenen en sokken uit te doen. Kun je niet tegen bloedprikken? Geen probleem! Dan wordt dat niet gedaan. Je kunt dit aangeven tijdens het medisch onderzoek.

Corona.
De geldende coronaregels van WZU Veluwe worden nageleefd tijdens een PMO. Desinfectiemiddelen en mondkapjes zijn sowieso bij ontvangst aanwezig op de locatie.

Wat wordt er gedaan met de uitkomsten van het onderzoek?
Vertrouwelijkheid speelt een belangrijke rol. Jij moet je namelijk vrij voelen om deel te nemen en vragen eerlijk te beantwoorden. Het onderzoek is daarom anoniem en alleen de vitaliteitsadviseurs van The Vital Company kunnen de onderzoeksgegevens inzien. De verkregen persoonlijke gegevens vallen onder het medisch beroepsgeheim en de AVG (privacywet) en komen niet in het bezit van WZU Veluwe. WZU Veluwe ontvangt alleen een algemene rapportage op sector en dienstniveau, leeftijdscategorieën, man/vrouw en soort functie. Die rapportage wordt gebruikt om beleid te maken zodat we de vitaliteit van medewerkers beter kunnen verbeteren en ondersteunen.